Ryssland: Det mesta talar för Sergej Lazarev

Ett litet misstag från programtablå-läggare på rysk tv har redan avslöjat att det av allt att döma ännu en gång blir en ESC-tur för Sergej Lazarev. Offentliggörandet väntas ske nu på lördag och inte söndag.

Så här ligger det till. En tv-guide publicerade tablån för lördagens program. Där stod till att börja med följande:


Översatt till svenska: 17:30   Hallå Andrej! Sergej Lazarev - "Eurovision 2019"

Detta "Hej Andrej" är tydligen en tv-show som rysk tv visar på lördagarna. Denna gången hade titeln ett tillägg som var relaterat till ESC. Men när detta upptäcktes togs Sergej Lazarevs namn bort. Kvar blev istället:

17:30   Hallå Andrej! "Eurovision 2019"

Avslöjandet ska alltså ske i programmet är tanken. Producenten vill hålla namnet på den internt valda artisten hemlig in i det sista. Sergej har dock förekommit i spekulationerna under lång tid.

Därför går det inte att dra någon annan slutsats än att det blir Sergej Lazarev som får tävla för Ryssland i Tel Aviv. När han deltog i ESC i Stockholm för tre år sedan var han tittarnas absoluta favorit. Jurygrupperna höll honom dock tillbaka vilket gjorde att han till slut hamnade på 3:e plats med You Are The Only One.

Allt annat än en bekräftelse på att det rör sig om Sergej i lördagens tv-show vore en överraskning. TV-programmet "Hallå Andrej! Eurovision 2019" sänds mellan klockan 17:30-20:00 rysk tid, eller rättare sagt Moskvatid. Det betyder att klockan i Sverige då är mellan 15:30-18:00.

Kommentarer

  1. https://eurovision.tv/story/sergey-lazarev-returns-for-russia-2019

    SvaraRadera

Skicka en kommentar