Åbo tar hand om Darudes låtfinal

Före detta lokstallar för tåg i Åbo är platsen där låten till Darude kommer att väljas 2 mars. Det är första gången på flera år som den finländska uttagningen "UMK" inte hålls i huvudstadsområdet.

Lokstallarna och andra utrymmen för järnväg är sedan tidigare ombyggd invändigt för olika kommersiella ändamål och har samlingsnamnet Logomo. Där finns flera olika hallar varav den största används vid musikkonserter med sittplatser för 2 300 eller 3 500 stående.

Det är här Darudes ESC-låt väljs. Som tidigare nämnts kommer det att stå mellan tre olika låtar varav den första presenteras nu på fredag. Darude har med sig solisten Sebastian Rejman på scenen och för svenska YLE beskriver de låtarna:

"De är alla olika, en låter mera som gamla Darude medan en annan har en intressant och modernare rytm. Vi kommer att dela scenen 50/50. Det var aldrig aktuellt att Darude skulle sjunga själv. Det vill ingen höra, säger han."

Första låtpresentationen på fredag följs av ännu en den 15 februari och tredje och sista den 22:a.

Läs också:  Darude för Finland

Biljetter till låtfinalen i Logomo i Åbo 2 mars finns till försäljning sedan en vecka tillbaka.

YLE TV2 direktsänder med början klockan 20:00 svensk tid (21:00 finsk) och Mikko Silvennoinen, Krista Siegfrids och Christoffer Strandberg delar på programledarskapet.

Kommentarer