"Look Away" tycks bli bäst för Darude

Tre dagar före den tv- och webbsända låtfinalen från Åbo seglar Look Away  upp som en favorit. Den är populärast att skicka Darude till ESC i Israel med.

Odds-spel har ännu inte gjorts möjligt. Men när det stod mellan Saara Aaltos tre låtar i fjol var Monsters  storfavorit inför låtfinalen med en vinstchans på över 60 procent. Monsters  blev ju också den låt som till slut hamnade i Lissabon ihop med Saara.

Den här gången har samma favoritskap tillfallit Look Away, en av Darudes tre kandidatbidrag. 43% hade den som förstahandsalternativ i gårdagskvällens omröstning på Eurovisionworld.com ⇨

Ganska betryggande ledning
När vi bevittnade ställningen var Look Away  i ganska betryggande ledning med 43% före Release Me (31%) medan avståndet till Superman (27%) var ännu större.

Läs också:  Look Away är tredje och sista kandidaten ⇨

Men det är de finska tv- och webbtittarna tillsammans med jurygrupper från olika länder som bestämmer resultatet i låtfinalen.

"UMK19" är programtiteln på lördagskvällens direktsändning från Åbo som tv-kanalen YLE TV2 och yle.fi visar. Där framför Darude feat. Sebastian Rejman de tre låtar det handlar om: Release Me, Superman och Look Away.

Så här några dagar innan själva tävlingsmomentet drar igång ser det onekligen bra ut för den sistnämnda låten. I alla fall om vi ska utgå från denna pågående opinionsundersökning gällande tycke och smak av musik med finländsk karaktär.

Kommentarer