John Lundvik och Bishara till final

En outstanding låt, Too Late For Love  med John Lundvik. Att han skulle ta den ena finalplatsen var givet. Den andra platsen knep On My Own  med det unga nya stjärnskottet Bishara.

ESCsverige hoppas och tror att John Lundvik blir att räkna med i finalen. Hans låt kommer absolut vara med i toppstriden i Friends Arena. Enligt vår uppfattning har Too Late For Love  Eurovision-kvalitéer och skulle kunna gå mycket bra i Tel Aviv. Det är hela konceptet som tilltalar, en stark låt ihop med ett likaledes energiskt framförande av John tillsammans med gospelkörens kraftfulla sånginsats.

Fjärde och sista deltävlingen såg också Torn  med Lisa Ajax och I Do  med Arvingarna kvalificera sig för nästa veckas Andra Chans.

Ann-Louise Hanson var den första av veteranerna i årets Mello som lyckades ta sig vidare till andra omgången. Därefter tog det dock stopp och hon får vara nöjd med sin 5:e plats.

🔺 Final: Too Late For Love  -  John Lundvik
🔺 Final: On My Own  -  Bishara
🔸 Andra chansen: Torn  -  Lisa Ajax
🔸 Andra chansen: I Do  -  Arvingarna
5:e plats Kärleken finns kvar  -  Ann-Louise Hanson  583 995 röster
6:e plats Känner dig - Anton Hagman  601 113
7:e plats Stormbringer  -  Pagan Fury  579 502

Som ni märker så blev det återigen så att bidrag som fick färre röster än ett annat ändå hamnade före i resultatlistan. Egentligen skulle Anton Hagman byta plats med Ann-Louise Hanson. Det förklaras av att Ann-Louise hade ett mer jämnt stöd i alla tittargrupper medan Anton visserligen hade ett starkare stöd men i färre grupper.

Samma sak hände i deltävling 2 i Malmö när Jan Malmsjö trots färre röster kom före Oscar Enestad.

Kommentarer

  1. Medias prat om att storfavoriter fallit pågrund av nya röstningsystemet tror jag inte stämmer riktigt.
    Även tidigare år har det hänt att låtarna som låg bra till i oddset och hos publikundersökning inte presterat bra i själva tävlingen sedan. Plus det är inte så stor skillnad mellan de som blivit utslagna mellan antal röster och placering. Jag tror max att någon skulle gått till andra chansen än att de gick till finalen. Jag tror inte det är så stor skillnad om de haft samma röstningssystem som tidigare år.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar