De blev årets första Mellofinalister

Mohombi med Hello och Wiktoria med Not With Me tog sig från deltävling 1 direkt till final.

Och som någon redan konstaterat blev resultatet identiskt med den publikundersökning Melodifestivalklubben gjorde i Scandinavium redan på fredagen.

Ett ganska avmättat startfält, det måste sägas. Här fanns inget: "Wow, detta är en Eurovisionvinnare, nu kan resten lägga ner" När mellanakten (Israels fyra ESC-vinster som programledarna bjöd på SVTPlay.se ) är det som uppskattas allra mest är det förstås nåt som inte är riktigt bra. Framöver kan det liksom bara bli bättre.

I Göteborg fick vi klart med 2019 års första finalister och även de två första bidragen som ges en ny chans. Röstningsappens nya indelning i ålderskategorier för att minska dominansen från barn och ungdomar var i varje fall inget som direkt gav utslag för veteranen i första omgången, 74-åriga Arja Saijonmaa.

En annan av årets nyheter är att SVT redovisar hur många röster de utslagna bidragen fick. Totalt kom det in mer än 7,1 miljoner röster via app och telefon. De flesta utnyttjar den gratisröstning hjärtappen innehåller.

🔺 Final: Hello  -  Mohombi
🔺 Final: Not With Me  -  Wiktoria
🔸 Andra chansen: Chasing Rivers  -  Nano
🔸 Andra chansen: Ashes To Ashes  -  Anna Bergendahl
5:e plats: Mina bränder  -  Zeana feat. Anis Don Demina 980 354 röster
6:e plats: No Drama  -  High15 814 839
7:e plats: Mina fyra årstider  -  Arja Saijonmaa 507 727

Kommentarer