MelloMalmö välkomnar

Fem av artisterna i deltävling 2 har varit med förut. Så det blir en del återseenden när 2019 års turné nu stannat till i den mest sydligt belägna värdstaden.

Deltävling 2
Lördag 9 februari
20:00-21:30

SVT1

Malmö Arena
Malmö
   1.
Army Of Us
Andreas Johnson   
   2.
I Do Me
Malou Prytz
   3.
I Love It
Oscar Enestad
   4.
Leva livet
Jan Malmsjö
   5.
Nakna i regnet
Vlad Reiser
   6.
Hold You
Hanna Ferm & Liamoo
   7.
Tempo
Margaret

Med startordningen avklarad är det lika bra att ESCsverige redovisar våra sammanvägda omdömen. Jämfört med Göteborg har Malmö snäppet bättre låtar. Här finns egentligen ingen som vi på en gång avfärdar, så som var fallet med High15 för en vecka sedan.

Till Final: Hold You  -  Hanna & Liamoo
Duetter har börjat bli en bristvara i Mello. Så när det väl dyker upp är bara konceptet som sådant tilltalande. Viktigast av allt dock, låten funkar för bägge. Som duo sticker de ut men det gör även låten då den kommer som ett välbehövligt avbrott bland allt uptempo i startfältet.

Till Final: Army of Us  -  Andreas Johnson
Något av det bästa vi hört från Andreas i dessa sammanhang, och då är han ändå med för sjunde gången. Han jämför ju själv bidraget med sin världshit "Glorious" och vi är beredda att hålla med. Soundet är för säkerhets skull uppdaterat, likheter finns men man hör som tur är att det är 20 år mellan låtarna rent produktionsmässigt alltså.

Till Andra chansen: Tempo  -  Margaret
Hon gör det bra igen utan allt för mycket upprepning av fjolårets Mellolåt som hon tog sig till final med. Det är ett snyggt nummer och låten är mycket 2019 i genren latino aka Shakira. Titeln håller vad den lovar - det är tempo!

Till Andra chansen: I Love It  -  Oscar Enestad
En riktigt bra låt som kanske tar för lång tid på sig innan den fastnar. Refrängen sätter sig i alla fall med eller utan bur på scenen. 

5: Leva livet  -  Jan Malmsjö
Vacker och tänkvärd text. Malmsjö pratsjunger sig igenom långa delar och som sig bör för en 86-åring tar han igen sig på en bänk. Borde gå vidare från första omgången men därefter tar det slut.

6: I Do Me  -  Malou Prytz
Kul bekantskap med låt som funkar. Hon är bara 15 år. Hade haft större chanser i ett svagare startfält men här blir motståndet för tufft.

7: Nakna i regnet  -  Vlad Reiser
Ett nummer det är underhållande att se på. Tuggummi-pop sade någon. Javisst, men av den sämre sorten. Jumbo på vår lista och då tar vi ingen hänsyn till hans stora popularitet på sociala medier med 400 000 följare på Youtube.

Ovanstående lista är ju hur vi vill ha det och bygger inte på vad vi tror om resultatet.

Låtarna går att höra 1 minut vardera på SVTPlay.se

Fem av artisterna i Malmö har som sagt varit med tidigare. Några i andra konstellationer än vad de är aktuella med i kväll.

Oscar Enestad
Som medlem i FO&O deltog han 2017. Det blev en 11:e plats i finalen med Gotta Thing About You.

Liamoo
Deltog solo förra året med Last Breath. 6:e plats.

Margaret
Polskan var också med förra året. 7:e plats med In My Cabana.

Andreas Johnson
Han gör sin sjunde festival. Bäst gick det 2007 när han kom tvåa med A Little Bit Of Love. Övriga Melloår är 2006, 2008, 2010, 2012 och 2015.

Jan Malmsjö
Nestorn gör comeback efter hela 50 år. Det var i Melodifestivalen 1969 han kom tvåa med Hej Clown - en klassiker som håller än, och så nära att vinna dessutom!

Kommentarer