8 portugisiska finalister utsedda

Det drar ihop sig till final i "Festival da Canção", det vill säga Portugals traditionella uttagning. 2019 års upplaga äger rum nu på lördag i Portimão, en stad i den välkända semesterregionen Algarve.

Det började med totalt 16 bidrag fördelade på två olika deltävlingar tidigare i februari. Från dessa kval har 8 kunnat söka sig till finalen.

Artister & låtar

1  Ana Claudia  -  Inercia
2  Calema  -  A dois
3  Conan Isiris  -  Telemoveis
4  Matay  -  Perfeito
5  Mariana Bragada  -  Mar doce
6  Madrepaz  -  Mundo a mudar
7  Surma  -  Pugna
8  NBC  -  Igual a ti

Fyra gick vidare från varje deltävling och vi vet till exempel att det var NBC med låten Igual a ti som vann den andra omgången och då blev en av de fyra finalklara.Portugals final har 22:00 som starttid på lördag. Då är visserligen Mellos Andra Chans avslutad men den norska finalen pågår fortfarande för fullt och samtidigt som den portugisiska i nära 1½ timme. Räkna därför med större intresse för vad som händer i Norge från ESCsveriges sida.

Vinnaren av "Festival da Canção" ska igenom ESC-semi 1 i Tel Aviv. Värdlandet för fjolårets Eurovision var direktkvalificerad för finalen och det gick inte bättre än att de hamnade på den 26:e och sista finalplatsen.

Kommentarer