1 månad kvar till Eurovisions körtävling

Det är inte långt kvar nu tills Sverige kan hälsa välkommen till ännu ett Eurovision-evenemang. Körsångens Melodifestival kallas Eurovision Choir vars andra upplaga äger rum den 3 augusti i Partille Arena utanför Göteborg.

SVT är "host broadcaster" och sänder tävlingen direkt på SVT2 lördag 3 augusti mellan klockan 20:00-22:00. Det går att köpa biljetter till körtävlingen på tickster.com  

Dörrarna till Partille Arena öppnar kl. 18:45 och innehåller förutom Eurovision Choir även en invigningskonsert för "European Choir Games" som samtidigt pågår i Göteborg.

Tio av Europas amatörkörer tävlar och när alla framfört sina stycken på maximalt fyra minuter vardera kommer tre avancera till en slags superfinal. Resultatet avgörs av en tremanna-jury.

Eurovision Choir 2019 blev med egen sida på Facebook    i juni. Där hittar vi presentationer av deltagarna:

Från Skottland till exempel kommer Alba. En kör som bildats enbart för tävlingens skull. De kommer att sjunga på skotsk-gaeliska.

Tyskland representeras av BonnVoice. De kommer från Västtysklands gamla huvudstad Bonn och har funnits i tio år. De vann förra årets tv-sända "Der beste Chor im Western".

Och hemmahoppet Zero8, nollåttorna från Stockholm alltså. En manskör med inriktning på barbershop. Utsedda internt av SVT.

Det är bara andra gången Eurovisions körtävling arrangeras. Premiär var det 2017 i Lettlands huvudstad Riga, Sverige deltog inte då. EBU har bestämt att Eurovision Choir ska hållas vartannat år. Så efter Partille om ungefär en månad dröjer det till 2021 till nästa gång.

Besök vår specialsida för mer info:  CHOIR  

Mycket av juli kommer helt naturligt gå i körtävlingens tecken, särskilt senare delen av månaden. Följ uppladdningen på ESCsverige!

Kommentarer