ESC 2020: Maastrichts föreslagna slogan "Come Closer"

Tiden för att lämna in sin formella ansökan att få arrangera nästa års Eurovision går nu ut. De fem intresserade städerna har fått fram till klockan 12:00 i dag onsdag på sig av den nederländska TV-koncernen NPO.

Bland mycket fakta och info skickar Maastricht också med förslag på en slogan som de anser passar både staden som sådan och ESC. Närheten till det mesta lyfts fram då ju Maastricht stad är ganska litet med knappt 122 000 invånare. I övrigt är det kanske dags för denna stora tävling att bli mer intim.

Ganska fyndigt är “Come Closer” när man ser hur det är tänkt att användas i minst tre olika former:

“Come Closer  -  to music"
"Come Closer  -  to each other"
"Come Closer  -  to home"

Här är presentationsvideon:Maastricht må vara litet jämfört med många andra men med omgivningar når man 277 000 invånare. Staden är även huvudort i provinsen Limburg där det bor totalt 1,1 miljoner.

Läs också:  "EBU vill ha ESC i Maastricht" ⇨

Rotterdam, Arnhem, Den Bosch och Utrecht överlämnar också sina anbud om värdskapet 2020 under onsdagen. Några slogans eller försök till teman från dem har det inte kommit några upplysningar om.

NPO tar emot alla insäljande argument från städerna vid sitt högkvarter i Hilversum. Samma ort som höll i ESC 1958 där ju Sverige deltog för allra första gången i Eurovision Song Contest.

Kommentarer