Olika sistadatum för Mellolåtar på SVTPlay

För en vecka sedan levde vi i tron att SVTPlay.se    skulle avpublicera alla Mellobidragen den 1 augusti. Men nu visar det sig att många blir kvar att kolla på ytterligare några veckor.

En uppdatering av informationen på Play upplyser om att de absolut sista bidragen kan ses fram till den 22 augusti, klockan 23:59 den dagen för att vara exakt. För många av de övriga låtarna gäller andra sistadatum, 1, 8 och 15 augusti

Läs också:  Cirka två veckor kvar av frivisningen ⇨

Att bidragen försvinner vid olika tidpunkter från SVT Play har att göra med när de deltog i deltävlingarna, alltså första gången låtarna blev offentliga. Wiktorias Not With Me till exempel fanns med i första deltävlingen 2 februari. Det gör att hon avpubliceras 1 augusti.

John Lundvik, med det bidrag som senare skulle komma att vinna, dök ju upp i den sista deltävlingen 23 februari vilket innebär att kan ligga kvar längre på Play  -  till och med 22 augusti. Något som förstås också gäller de övriga tävlande i fjärde deltävlingen.

Om 1½ vecka (1 augusti) börjar avpubliceringen av sju Melodifestivallåtar från 2019, nämligen de som fanns med i deltävling 1. Därefter försvinner de som deltog i deltävling 2, 3 och 4 veckovis fram till 22 augusti.

Kommentarer