De ska ro i land ESC 2020

Teamet som ska sätta ihop och ansvara för 64:e årgången av Eurovision har ustetts. Mannen i gänget, Sietse Bakker, grundade 1999 en av de första och mest kända fansajterna Esctoday.com  

Det är nästa års "host broadcasters" nederländska NPO/NOS/AVROTROS som pekat ut produktionsledare och producenter samt även biträdande sådana för eventet och showerna. Förutom nämnde Sietse Bakker är dessa Inge van de Weerd, Emilie Sickinghe och Jessica Stam.

Varken värdstad, arena eller datum för Eurovision 2020 har bestämts än. Det är väl närmast det teamet väntar på att få klart med i ett första skede.

Produktionsledare för hela den kommande tävlingen är Sietse Bakker. Han säger till EBU:s Eurovision.tv  

"Vi vill skapa ett ESC som överraskar Europa på ett positivt sätt, något som alla i Nederländerna kan identifiera sig själva med och känna stolthet över. Vi har satt ribban högt, men det finns så mycket talang och kreativitet här i landet så jag är övertygad om att det är möjligt att nå de högt ställda kraven."

Det som det hittills spekulerats om är att Rotterdam och i viss mån Maastricht ligger bäst till som värdstad för Eurovision nästa år. De mest troligaste datumen är 12 och 14 maj för semifinalerna och den 16 maj för finalen.

Kommentarer