Uppgifter: "EBU vill ha ESC i Maastricht"

Det är holländska tidningen "Algemeen Dagblad" som på sin webb hävdar att EBU redan gjort sitt val av värdstad. Maastricht är tydligen den stora favoriten.

Tidningen citerar interna och anonyma uppgifter som säger att Maastricht är EBU:s förstahandsval av stad för ESC 2020. Det har gett stadens borgmästare Annemarie Penn-te Strake luft under vingarna. Hon uppger i en kommentar för ad.nl  

"Vår stad är ju den mest europeiska i hela Nederländerna. Geografiskt har Maastricht en klar fördel och i det ligger mycket symbolik. Vi är en slags mötesplats, en vägkorsning för Nederländerna, Belgien, Tyskland och så många fler länder."

Enligt tidningens källor anses Maastricht även ha fördelen av att vara så mycket rikare en närmaste konkurrenten Rotterdam. Stabil ekonomi är en viktig faktor för att få Eurovision till sig i samarbetet med EBU.

Ja, ni märker själva att det börjar dra ihop sig till en riktig katt-fight städerna emellan. Skulle nederländsk tv ihop med EBU utse Maastricht i augusti är MECC den tilltänkta arenan.

Läs också:

Då kan det komma besked om värdstad ⇨

Kommentarer