Bulgarien avvaktar med besked om ESC

Ska bulgarisk tv hoppa på igen efter sabbatsåret? Inget beslut har ännu fattats, det görs i slutet av september meddelar tv-bolaget BNT på Twitter.

Ekonomisk knipa fick Bulgarien att dra sig ur årets Eurovision i Tel Aviv. Detta trots en positiv trend på senare tid med tre lysande finalplatser i rad. 14:e plats 2018, 2:a plats 2017 och 4:a 2016. Frågan är om BNT redan hämtat sig och har de pengar som behövs för att kunna vara med 2020?

Helt omöjligt verkar det inte. Ett beslut om att avstå ESC även nästa år hade man kunnat ta för länge sedan. Istället har BNT lämnat dörren öppen för att få ihop en budget där kostnaderna för deltagande i kommande Eurovision ingår. Det låter alltså ganska hoppfullt, särskilt som de nu väljer att tydligt prioritera ESC före Junior ESC. Att vara med i bägge tycks ha varit påfrestande för ekonomin.

Fakta & historik:  Bulgarien i ESC  ⇨

Dessutom är det så att bulgarerna kan fira 15-årsjubileum i Nederländerna. De begick sin premiär 2005. Silvermedaljen i Kiev för två år sedan är deras bästa resultat hittills.


Kommentarer