Mellostjärnor gästar Mellokandidater i P4

Det vimlar av festivalartister när 2020 års första Mellodeltagare ska utses. Allt är klart för radions "P4 Nästa" som sänds direkt från Linköping nu på lördag kväll med start klockan 19:03.

En av de åtta tävlande kommer att erbjudas plats i Melodifestivalen 2020. Som vanligt blir det inte med den låten den eller de framför från scenen på Linköping Konsert & Kongress.

Läs mer:  Någon av dessa får tävla i Mellon 2020  ⇨

Gästartister under lördagens två timmar långa direktsändning i SR P4 blir det gott om.

För ett år sedan var det duon Lovers of Valdaro som P4 Nästas jury skickade till Mellon 2019. Där deltog de med Somebody Wants i en av deltävlingarna. Låten gick inte vidare utan slutade på en sammanlagd 26:e plats av 28. Nu är de tillbaka på samma scen som i fjol.

I år det 15 år sedan Lena Philipsson efter många försök äntligen vann Mello med Det gör ont. I ESC 2004 försågs bidraget med engelsk text och blev till It Hurts, 6:e plats hamnade Lena på. Hon är aktuell med sin nya singel Maria Magdalena och det är säkert den hon tar ton i på lördag.

Spring City heter en trio som vann senaste "P4 Nästa". Men det var inte dem juryn föredrog att se i Melodifestivalen. Det verkar ha gått bra ändå nu när även de är tillbaka på samma scen som förra året.

En fjärde gästartist bjuds det på också - Felix Sandman. Han inledde ju ett musikaliskt samarbete med 2018 års Mellovinnaren Benjamin Ingrosso. Bara drygt 20 poäng efter honom på 2:a plats kom ju Felix Sandman med Every Single Day.

På ESCsverige blir det förstås mer om "P4 Nästa" innan lördagskvällens avgörande.

Kommentarer