Från idag går det att skicka in låtar till MelloEn tre veckor lång ansökningstid tar sin början. Från klockan 09:00 på måndagsmorgonen är det fritt fram att skicka in vad man har i musikväg till SVT. Bidragen kan laddas upp på sidan bidrag.melodifestivalen.se  

Den som har en nyskriven låt eller ett inte tidigare utgivet bidrag kan skicka in sitt material fram till klockan 23:59 söndagen den 15 september, det är då anmälningstiden tar slut för den som vill tävla i nästa års Melodifestival.

Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för kommande Mello, kommenterar startskottet för SVT:

"Det känns fantastiskt att öppna upp porten till Melodifestivalen 2020, detta första steg mot Hela Sveriges Fest. Vi ser fram emot starka melodier, tydliga uttryck och en härlig musikalisk blandning."

Konceptet ser i stora drag ut som det brukar. Av totalt 28 tävlande är 1 redan klar, det handlar förstås om Amanda Aasa från radions "P4 Nästa". Av de återstående 27 ska en urvalsjury välja ut 13 låtar bland de inskickade bidragen. Ytterligare 14 tillkommer som SVT antingen specialinbjudit eller valt ut bland de inskickade låtarna.

Frågor i detalj kan ställas via mailkontakt till: mello2020@svt.se

Till årets Mello skickades det in 2 295 låtar, 2018 var det 2 771 och 2017 knappt 2 500. Vid samtliga tillfällen har festivalen haft totalt 27 lediga platser till sitt förfogande.

Passa nu på och ta chansen att försöka komma med i tävlingen 2020. Ladda upp era musikaliska mästerverk mellan 26 augusti - 15 september!

Mer om kommande Melodifestival, och det vi med säkerhet vet eller tror oss veta i väntan på att få uppgifter bekräftade, finns på vår specialsida:

Mello  ⇨

Kommentarer