SVT Play visar Eurovision Choir i hela världen

Var och en av de deltagande ländernas tv-bolag sänder från Partille på lördag. Men enda sättet att följa körtävlingen online världen över är via SVTPlay.se  

Ett ansvar det svenska tv-bolaget fått från EBU som så kallad "Host Broadcaster" kan man tänka. Antagligen kopplar EBU vidare SVT:s webbsändning till sin kanal på YouTube, men det är fortfarande osäkert nu när alla oavsett geografisk hemvist kan se Eurovision Choir, EC, på SVT Play.

Dator, surfplatta, mobil eller tv? Oavsett är det ändå mellan klockan 20:30-22:10 på lördag som sändningen pågår. När den inleds kommer man ligga en halvtimme efter det som sker live i Partille Arena. Men när det spännande slutet närmar sig, där juryn korar en vinnare, skiljer det bara cirka 5 minuter.

Det beror på att EBU klipper bort det som har med "European Choir Games" att göra i programmet. Något som sparar tid för oss som bara är intresserade av EC.

I Sverige går det att se programmet på SVT2 med början klockan 20:30, likaså på danska DR1. I Norge däremot har NRK1 valt att banda och sända i efterhand lite senare på lördagskvällen med starttid 22:20.

Förutom själva tävlingsmomentet bjuds vi på musik från Bohuslän Big Band och en masskör med 350 sångare. Temat är svenskt förstås, eller vad sägs om musik av bland annat ABBA och Avici.

Partille är en förortskommun till Göteborg och det är där arenan är belägen. Se den välkomnande presentationsvideon med fokus på internationellt mer kända Göteborg som värdstad. Utlagd på Twitter och tillgänglig här under!


Mer info på ESCsveriges specialsida:  CHOIR 

Ganska nyss publicerade artiklar om Eurovisions körtävling:

EC: Vad är det som står på spel? ⇨
Nu på lördag är det dags! ⇨
1 vecka kvar - biljetter kan köpas ⇨
EC: Startordningen är klar ⇨
Inget EC utan dirigenter ⇨

Kommentarer