Nästa års värdstad avslöjas 30 augusti

Mitten av augusti sade holländarna. Men nu har EBU lagt sig i det hela och bestämt sig för att presentationen istället kommer att ske i slutet av månaden.

Gör därför en notering i era kalendrar fredagen den 30 augusti. Det är då beskedet om vilken stad som får arrangera ESC 2020 avslöjas och blir offentligt. Det vi vet är att det står mellan Maastricht och Rotterdam i maj månad nästa år. Troligaste datumen är den 12:e, 14:e och 16:e för semifinalerna samt finalen.

Läs mer på:  Eurovision.tv  

TV-bolagen NPO, NOS och AVROTROS i Nederländerna ska fatta ett gemensamt beslut i samråd med - och få ett slutgiltigt godkännande av - EBU. När alla parter är överens kan valet av värdstad presenteras. Sedan tidigare vet vi att det står mellan Ahoy Arena i Rotterdam och konferens & kongress-anläggningen MECC i Maastricht.

Med tanke på att Tel Aviv presenterades som officiell värdstad 13 september förra året ligger faktiskt arrangörerna denna gången (30 augusti) två veckor före i schemat!

Läs också:  Duellen kan avgöras nästa vecka  ⇨

Vi får alltså hålla ge oss till tåls i ytterligare tre veckor innan vi vet exakt vart i Nederländerna vi ska. Även datumen för semi 1, semi 2 och finalen brukar offentliggöras samtidigt som värdstaden. Det blir skönt för alla inblandade att få stad och tidsramar att förhålla sig till.

Kommentarer