Nytt datum för tjeckisk final

Tjeckisk tv var tidigt ute och berättade hur man tänkt sig nästa års nationella uttagning. För första gången på flera år en tv-sänd final som skulle äga rum 28 januari. Nu har dock datumet justerats och tidigarelagts några dagar till den 25 januari.

På senare tid har Tjeckiens uttagning "Eurovision Song CZ" hållt till på webben och vinnaren endast nämnts i förbifarten på tv. Nu ska den nationella finalen börja ta plats igen och återgå till att sändas live på tv inför publik.

Detta kommer att ske i arenan "Forum Karlín" i Prag lördagen den 25 januari. Artister och låtskrivare hade till sista juli på sig att skicka in bidrag till tv-bolaget CT.

Mer om:  Tjeckien i ESC  ⇨

Att tjeckerna nu satsar lite extra beror säkerligen på framgångarna i Eurovision, åtminstone på sista tiden. Två år i rad har de lyckats kvalificera sig för final.

I Tel Aviv klarades kvalet i första semin galant, 2:a plats. I finalen var motståndet tuffare och det hela slutade med en sammanlagd 11:e plats.

Säker finalist var Tjeckien även i semin i Lissabon, 3:e plats som i finalen blev till en 6:e plats. Det är landets bästa placering hittills i ESC.

Kommentarer