Eskilstuna ny stad i Mellofamiljen

Orter och datum för Melodifestivalen 2020 gick SVT ut med på tisdagsmorgonen. I Eskilstuna har många länge strävat efter att få bli värdstad, nu får de sin vilja igenom. Allt tack vare den nya arenan.

I övrigt är det i sammanhanget ganska välkända städer. Luleå har haft tävlingen hos sig två gånger tidigare men det var länge sedan senast, Mello återvänder till stan efter att inte varit där på 9 år.

Tidiga alternativet 1 februari - 7 mars
Oväntat måste vi säga, det blev trots allt det tidiga alternativet för nästa års turné. ESCsverige fick för ett par månader sedan uppgifter om att Friends Arena bokats för final den 14 mars. Övriga datum för deltävlingar och Andra chansen (8 februari-14 mars) gick då snabbt att räkna ut. Men, men så skulle det inte komma att sluta.

Som tur var nämndes det tidiga alternativet 1 februari - 7 mars parallellt i rapporteringen. Det känns bra så här i efterhand nu när det visar sig att arenor och städer var mer tillgängliga en vecka tidigare.

Var ska vi och när?
Linköping, där "P4 Nästa" just avgjordes, får inleda kommande Mello. Dit brukar tävlingen komma vart tredje år, senast var 2017. I sin helhet ser det ut så här:

Deltävling 1 den 1 februari
Saab Arena, Linköping

Deltävling 2 den 8 februari
Scandinavium, Göteborg

Deltävling 3 den 15 februari
Coop Norbotten Arena, Luleå

Deltävling 4 den 22 februari
Malmö Arena, Malmö

Andra Chansen den 29 februari
Stiga Sports Arena, Eskilstuna

Finalen den 7 mars
Friends Arena, Stockholm-Solna

Kommentarer