Bulgariens ESC-låt presenteras i mars

Ännu ett internt val av bulgariskt bidrag till Eurovision är i antågande. Kanske är det så enkelt att man inte vill ändra på ett "vinnande" koncept.

Vinst har det visserligen inte blivit även om det var nära i fjol. För det går inte att förneka att de senaste årens interna val gett framgång. Tre gånger i rad har Bulgarien nått final och emellanåt gjort riktigt bra ifrån sig.

14:e plats i Lissabon i våras, 2:a plats i Kiev förra året och 4:e plats i Stockholm 2016. Och då talar vi om ett land som länge hade svårt att ta sig ur ESC:s semifinaler.

I ett färskt inlägg på Twitter låter tv-bolaget BNT hälsa att man inte har någon information att ge förrän valet av låt är klart. Och det ser ut dröja ända till mars. Vid den tidpunkten presenterades årets låt, och även de låtar Bulgarien ställde upp med 2017 och 2016.

Bulgarien i ESC

Artistspekulationerna lär sin vana trogen sätta igång långt tidigare än så. Men någon bekräftelse på vem som utsetts att åka till Israel och med vilken låt vill tv-stationen vänta in i det sista med att avslöja. Det betyder någon gång i mitten av mars.

Sverige har strösslat en hel del poäng över de senaste årens bulgariska bidrag i ESC-finalerna.

6 poäng (från juryn) gick i år till Bones med Equinox.

14 poäng (7 från jury och 7 från tittare) tilldelades fjolårets Beautiful Mess med Kristian Kostov.

4 svenska poäng (från tittarna) tog If Love Was A Crime med Poli Genova emot 2016.

Kommentarer