ESC 19: Inget beslut än men allt talar för Tel Aviv

Det var inte vem som helst som på fredagen uppgav att EBU och IPBC gemensamt bestämt sig för Tel Aviv den 21, 23 och 25 maj. Uppgiften kom från "Keshet Media Group" där Mako TV ingår. Och Mako TV är sedan flera år tillbaka ansvariga för den israeliska nationella uttagningen till Eurovision, "Rising Star" eller på hebreiska "HaKokhav HaBa". En trovärdig uppgiftslämnare - minst sagt.

Ändå går EBU ut på fredagskvällen och dementerar att val av värdstad och datum för nästa års ESC skulle vara klart. EBU säger sig ha fått extremt attraktiva anbud från både Tel Aviv och Jerusalem. Anbud som man håller på att gå igenom närmare.

Det israeliska tv-bolaget IPBC ska ha rekommenderat Tel Aviv Convention Centre och dess paviljong 2 för ESC 2019. Trots det anser EBU att Pais Arena i Jerusalem fortfarande ska vara att räkna med.

ESCsverige konsterarar att ett besked nu snart har tagit längre tid än vad som var fallet för två år sedan. Då dröjde det till 9 september innan vi efter återkommande förseningar fick veta att Kiev valts till arrangörsstad för ESC 2017. Förra året kom besked om 2018 års värdstad Lissabon och datum för semifinalerna och finalen redan i juli.

Vad det är som exakt gör att EBU avvaktar kan det bli intressant att återkomma till när vi väl vet. Någon slags tvistefråga måste det ju ha hängt upp sig på.

Det var "Rising Star"/"HaKokhav HaBa" arrangerat och producerat av Mako TV för IPBC som Netta Barzilai vann i februari. Det gav henne en plats i ESC i maj, och hur det gick där vet vi.

Kommentarer