Mello: Första repetitionerna startar 31 januari

Första gången nästa års artister intar en arena för repetitioner blir torsdag den 31 januari. 2019 tillfaller denna händelse Scandinavium.

Att det sker just där är inte så märkvärdigt eftersom turnén inleds i Göteborg.

Det handlar om de sju första av 28 deltagare som drar igång sex veckor av repeterande innan allt är överstökat. Men inte bara det. Bidragen i deltävling 1 kommer också gå att smyglyssna på från den sista januari. Detta när SVT lägger upp 1 minuts klipp av varje låt på sin webbplats inför avgörandet två dagar senare, lördag 2 februari.

Första möjligheten för allmänheten att bekanta sig med åtminstone några av 2019 års Mellolåtar blir alltså 31 januari. Vilka artister och låtar det rör sig om har vi ännu ingen aning om. Det lär vi få veta i slutet av november.

Repetitionerna och publiceringen av låtarna i deltävling 1 ses alltid som det officiella startskottet för varje års Melodifestival.

Scandinavium by night ■  Första gången det överhuvudtaget går att lyssna på någon av de låtar som är med i Mello 2019 blir härifrån den 31 januari. Det rör sig visserligen bara om smakprover, men hellre det än inget alls! De sju låtarna i deltävling 1 släpps i sin helhet samma dag omgången avgörs 2 februari.

Kommentarer