ESC-deltagare kan bli 2019 års programledare

Shiri Maimon - en av programledarna för Eurovision i Tel Aviv? Israeliska medier har publicerat en lista på flera namn som är aktuella för uppdraget. Shiri är en av de hetaste kandidaterna.

Utanför Israel är hon mest känd för att ha kommit på 4:e plats i ESC i Kiev 2005 med powerballaden Hasheket shenish'ar. Men på hemmaplan känner man också till henne som värd för en rad olika tv-program. För några år sedan ledde hon bland annat den nationella uttagningen "Eurovision - Kdam".

Men det finns fler som uppges vara tänkbara programledare för ESC 2019. Erez Tal, Geula Even-Saar, Luzy Ayoub och Lior Suchard är återkommande namn hos den israeliska nyhetsportalen "Ynet". De är samtliga mer eller mindre välkända tv-profiler i hemlandet.

Och så finns det en outsider. Skådespelerskan och modellen Gal Gadot. TV-bolaget IPBC var snabbt ute med att tillfråga henne men fick också ett snabbt svar tillbaka från hennes manager:
"Tyvärr krockar Eurovision i maj 2019 med andra redan inbokade uppdrag"
Läs också: Vill ha "Wonder Woman" som programledare →

Gal Gadot har vi kunnat se i filmer som exempelvis "Wonder Woman" och "Batman vs Superman".

Årets ESC hade fyra programledare - samtliga kvinnor. 2017 var de tre - alla män. En person som leder allting själv blir allt mer sällsynt. Numera ska det vara minst tre med lite olika uppgifter och som delar upp tävlingen sins emellan.

I november väntas ett officiellt besked i programledarfrågan, rapporterar "Ynet".

Kommentarer