Tysk final i februari

TV-bolaget NDR tänker använda samma format 2019 som i år. Det innebär en uttagnings-process i flera steg. 

En onlinepanel på hundra personer ges chansen att lyssna igenom 198 inskickade låtar. Panelen har till uppgift att välja ut 50 av dem. Därefter kallas en internationell jurygrupp in som ska få ner antalet bidrag till 20. För dessa anordnas i höst en workshop på temat låtskrivande.

Till den tv-sända finalen i februari beräknar man ha plats för 8-10 låtar. När samma koncept användes i vintras hade finalen utrymme för 6 bidrag. En liten utökning är alltså att vänta nästa år.

Sättet att få fram ett startfält till den nationella finalen visade sig vara lyckosamt senast. Vinnaren av "Unser Lied für Lissabon", Michael Schulte, kom på 4:e plats i Eurovision. Det är → Tysklands bästa placering sedan segern för åtta år sedan.

Läs också → You Let Me Walk Alone med Michael Schulte

När i februari den kommande tyska finalen är tänkt att hållas har inte meddelats än. Senast ägde den rum 22 februari i Berlin. Om huvudstaden får förnyat förtroende är oklart.

Läs också → Vem vill ingå i den tyska juryn?

En sak är ganska säker, namnet på finalen kommer att ändras. Från "Unser Lied für Lissabon" till antingen "Unser Lied für Tel Aviv" eller "Unser Lied für Jerusalem".

Kommentarer