ESC 19: Nästa vecka beslutas datum och stad

Ett beslut om var i Israel nästa års Eurovision ska äga rum fattas kommande vecka. Samma sak gäller datumen för semifinalerna och finalen.

Uppgifterna kommer från tv-bolaget IPBC efter en intervju de nyligen gjorde med EBU:s ESC-chef Jon Ola Sand. Han har i dagarna varit i Israel och besökt de tre städer som vill arrangera, det vill säga Tel Aviv, Jerusalem och Eilat. Det var alltså strax innan det gjordes klart att Eilat dragit sig ur stadskampen.

Nu verkar det som att EBU:s referensgrupp för Eurovision Song Contest är beredd att ta ställning. Något som görs efter överläggningar med 2019 års host broadcaster - IPBC. Bägge måste förstås vara överens och stå bakom beslutet. Det gäller också den valda värdstaden med arena.

Samtidigt väntas också besked om exakta datum i maj nästa år. Det finns några alternativ att välja på:

Läs också Vilka dagar ligger närmast till hands?

EBU var tidigt ute och lovade att detaljrik information skulle komma i september. Nu är vi alltså där. Men vi får väl för säkerhets skull skicka med en brasklapp, för även om själva beslutet fattas nästa vecka (3-9 sept) kanske det dröjer ytterligare innan det offentliggörs för allmänheten. Mycket snart vet vi!

Kommentarer