Schweiz: Sebalter hoppas få göra ESC igen

Senast Schweiz var i en Eurovision-final var det Sebalters förtjänst. Nu sätter han sin tillit till folkliga paneler och jury för att ännu en gång bli vald till landets representant.

Det blir som ESCsverige ingen tv-sänd nationell final från Schweiz sida nästa år. Intresserade artister har skickat in låtar till de olika tv-kanalerna och de finns nu alla att lyssna på. Men det slutliga valet av låt och artist till Israel 2019 görs internt. När är inte känt än.

Sebalter, artistnamn för Sebastiano Paú-Lessi, är alltså en av kandidaterna. Och han är inte okänd i sammanhanget. I ESC i Köpenhamn 2014 tog han sig till final och slutade på 13:e plats med låten Hunter of Stars. Det var Schweiz bästa placering på 8 år, och alla försök att på nytt nå finalen efter 2014 har misslyckats.

Den här gången sätter Sebalter sitt hopp till We'll Carry The Light. Inte alls lika rockig som Hunter of Stars utan mer åt dansbands-hållet till faktiskt.

Schweiz i ESC



Efter lite om-mixning och mer modern touch kanske detta kan bli nåt för Eurovision. Det har snart gått fem år sedan senaste finalplatsen. I Lissabon kom schweizarna på 32:a plats av 43. Nästa år sänder de sitt 60:e bidrag till tävlingen.

Kommentarer