Mello: Bättre sketcher och mellanakter nästa år

Lite för mycket barnprogram och lekstuga och mindre tävlingsinriktad underhållning. Det var ett återkommande omdöme om årets Melodifestival. SVT har lyssnat på kritiken och bett regissören och ESC-kommentatorn Edward af Sillén återvända.

"Jag tar in Edward som konsult för att skriva vissa nummer och sketcher för att jag tycker att han är en otroligt skicklig kreatör, och för att han har lång erfarenhet av Melodifestivalen. Edward kommer vara konsult till den kreativa gruppen där Christer Björkman och Henric von Zweigbergk ingår."

Så uttalar sig Anette Hellenius, Melodifestivalens projektledare vid SVT, för Aftonbladet.

Tittarsiffrorna för årets Mello var delvis lägre än tidigare år, i alla fall gällande några av deltävlingarna. För finalen var dock intresset stabilt högt. 3,5 miljoner såg Benjamin Ingrosso vinna, cirka 200 000 lägre än förra året men högre än vad som var fallet både 2016 och 2014.

Edward af Sillén kommenterade Eurovision från Lissabon för SVT:s räkning tillsammans med Sanna Nielsen. Men han var inte involverad i Mellon. Den har han tidigare jobbat med liksom med ESC när de hölls i Sverige 2013 och 2016.

Om återkomsten till Melodifestivalen säger han:

"Jag kommer konsultera innehållsgänget och finnas med i förarbetet i bakgrunden när det gäller programledare och val av mellanakter. Det ska bli urkul att få hjälpa till och försöka föra innehållet i rätt riktning."

Kommentarer