Stad och datum: Kan komma besked på torsdag

En talesperson vid det israeliska tv-bolaget IPBC säger att offentliggörandet av värdstad för ESC 2019 väntas inom 48 timmar. Senast nu på torsdag kan vi alltså ha fått besked.

Det är tisdagens → Jerusalem Post som rapporterar om saken. Andra mediers uppgifter om att IPBC i sina samtal med EBU rekommenderar Tel Aviv som arrangörsstad, avfärdas av talespersonen som "grundlösa rykten". Det står alltjämt mellan Tel Aviv och Jerusalem.

Däremot verkar nu 21, 23 och 25 maj som de troligaste datumen för nästa års Eurovision. Dock går det fortfarande inte att helt utesluta 14, 16 och 18 maj för de två semifinalerna och finalen.

Läs också → Nästa vecka beslutas datum och värdstad

Samtidigt gör flera medier en stor grej av ett brev som EBU skickat till israeliska myndigheter. Det är en kravlista EBU har för att ESC ska kunna genomföras så smidigt som möjligt för besökare och arrangörer. Att det skulle handla om specifika krav bara för att Israel är värdnation tillbakavisas.
"This is a typical letter we send every year, regardless of country, to help ensure the smooth running of the Eurovision Song Contest"
Så svarar EBU Jerusalem Post på tisdagen. Det handlar alltså om instruktioner som sänds varje år till det arrangerande landet.

Nog om det. Inom 48 timmar ser det ut som vi får veta var och när 2019 års Eurovision ska hållas. Torsdag den 6:e senast med andra ord - förhoppningsvis är väl bäst att tillägga!

Kommentarer