Spanien: Någon av dem får åka till Tel Aviv

"Operación Triunfo" börjar sändas på spansk tv på onsdag. 18 sångare deltar och en av dem kommer att representera Spanien i nästa års Eurovision.

Den talangjakt som "Operación Triunfo" utgörs av ska återigen användas som nationell uttagning till ESC, meddelar tv-bolaget TVE. OT som programserien förkortas sänds i 14 avsnitt hela hösten. Säsongspremiären är nu på onsdag den 19:e och pågår varje vecka fram till strax före jul.

Därmed inte sagt att Spaniens Eurovisionbidrag blir klart då. Kanske vet vi vem artisten blir men inte låten. En annan möjlighet är att ett fåtal går vidare till en speciell ESC-omgång. I så fall hålls inte den förrän efter nyår.

Klart är i varje fall att nästa års spanska representant i Tel Aviv återfinns bland de 18 som tagits ut till OT. Deltagarna är mellan 19-26 år.

Medverkande i alfabetisk ordning

  1  Àfrica
  2  Alba Reche
  3  Alfonso
  4  Carlos Right
  5  Damion
  6  Dave
  7  Famous
  8  Joan Garrido
  9  Julia
10  Luis
11  Maria
12  Marilia
13  Marta
14  Miki
15  Natalia
16  Noelia
17  Rodrigo
18  Sabela

Spaniens senaste ESC-bidrag var också hämtat från "Operación Triunfo". Tu Canción med duon Amaia & Alfred kom på 23:e plats.

Just i den nedre halvan av finalens resultatlista har Spanien hamnat flera år i rad. 2000-talets bästa placering är en 17 år gammal 6:e plats (ESC i Köpenhamn 2001).

Kommentarer