27 november presenteras samtliga Mellobidrag

SVT har kommit med ett specifikt datum för när i slutet av november alla Melodifestivalbidrag ska presenteras. Det blir tisdagen den 27:e.

På presskonferens i Stockholm medverkar de 28 uttagna artisterna. Titlarna på deras låtar presenteras också.

Läs mer: Är hälften av Mellodeltagarna redan avslöjade?

Samtidigt ges besked om i vilka städer bidragen hamnar. Vem inleder Mello 2019 som första tävlande i deltävling 1 i Göteborg och vem avslutar fjärde och sista deltävlingen Lidköping?

SVTPlay.se kommer att sända direkt från presskonferensen 27 november med start klockan 09:30.

Kommentarer

  1. Hej. Förslag .Det borde inte bara vara 11 jurymedlemmar plus svenska folket som bestämmer i finalen i Melodifestivalen.
    Jurygrupperna speglar vad juryn tycker och inte vad europeiska tvtittarna tycker.

    För att öka Sveriges chanser i eurovision song contest  borde svt beställa en opinionsundersökning till finalen i Melodifestivalen som ska göras på vad europeiska tvtittarna tycker om låtarna. Nu vet man inte vad europeiska tvtittarna tycker utan bara vad svenska folket vill och de behöver inte spegla vad hela Europa tycker. 

    Eller göra någon omröstning där europeiska tvtittarna får vara med och rösta och sedan får de en tredjedel makt i finalen eller nåt liknade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Jonathan

      Ingen dum idé. Väl värd att testa med lika delar europeiska tv-tittare, svenska tv-tittare och internationell jury. Kanske behöver juryn inte vara från samma länder som tittarna.

      Något SVT att snappa upp!

      Radera
    2. Tyskland gjorde något liknade i deras uttagning i år.
      Den gruppen benämndes som eurovisionpanel.

      Radera

Skicka en kommentar