Norge: MGP förändras från 2020

En offensiv för att få fram de bästa låtarna och artisterna, och där kvalitet går före kvantitet. Så beskriver NRK de förändringar man tänker införa.

Bidragen till nästa års norska Melodi Grand Prix har inte ens tagits ut än och redan varslas om förnyelse av tävlingen året därpå, 2020. Tiden för att skicka in låtar till NRK stramas åt och deadlinen tidigareläggs.

Startskottet för att skicka in bidrag till MGP 2020 är 2 mars nästa år. Sista dag är redan den 17 maj.

Detta görs för att få längre tid på sig att gå igenom det inskickade materialet. Samtidigt som det underlättar för musikbranschen att bli involverad tidigare i processen.

Stig Karlsen, producent för MGP, säger till nrk.no att förändringarna ska ge mer tid för auditions och utökad dialog med kompositörer och artister. En allmän höjning av kvalitén från start till mål är syftet.

Får full effekt 2020
Ändringarna införs från nästa år men får full effekt på tävlingen först 2020. Andra justeringar som görs i regelverket är att varje bidrag som skickas in ska ha minst en norsk låtskrivare. Dessutom får en och samma kompositör stå bakom max tre låtar.

Innan allt detta träder i kraft ska vi först klara av kommande Melodi Grand Prix. Där vet vi sedan förut att de tio finalisterna kommer att presenteras 25 januari.

Lördagen den 2 mars riktas blickarna mot Oslo Spektrum och finalen av MGP 2019. Vinnaren blir Norges 58:e representant i Eurovision.

Kommentarer

  1. inte så konstigt för som det varit har man kunnat skicka in låtar i Norge nästan hela året. jag tycker det är bra att dom minskar på tiden. less is more :)

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar