Inte alla fyra programledare alltid samtidigt

Det har gått några veckor sedan det avslöjades att Mello ska ledas av fyra personer. Men utan att avslöja för mycket antyder svt.se att alla fyra inte kommer synas tillsammans i varje program.

I intervjun med Christer Björkman framkommer bland annat:

"Vi kan få se ett upplägg som liknar Dolph Lundgren 2010 och Helena Bergström 2012. Alltså att en eller flera av programledarna inte medverkar på scen vissa av veckorna. Alla fyra kommer i något utförande att vara med hela vägen, men kanske inte alltid i fysisk form."

Björkman anser att det inte alltid är så lyckat med så många som fyra programledare. Han tar ESC 2015 i Wien som exempel på när det inte blivit bra, och tillägger:

"Tidigare människors misstag går ju alltid att vända till sin fördel så att man undviker dem."

Det var den 26 oktober Eric Saade, Marika Carlsson, Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor presenterades som nästa års programledare.

Läs också: Kvartetten som ska leda Melodifestivalen →

Låter som en bra idé att inte ha samtliga fyra involverade hela tiden. Går det att skifta så mycket som möjligt i de olika deltävlingarna ger det Mello som tv-program variation och spänst. Senast var det lite för mycket samma och förutsägbart vecka efter vecka med enbart David Lindgren och sidekicken Fab Freddie.

Upplägget dem emellan var för likartat och man kände på sig vad som komma skulle. Någon större risk att hamna i den situationen igen ser det inte ut att bli när Mellon på nytt drar på turné i sex veckor.

Kommentarer