Kvartetten som ska leda Melodifestivalen

Eric Saade, Marika Carlsson, Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor. Där har ni gänget som ska dela på programledarskapet nästa år.

Den största överraskningen stod nog Eric Saade för. De flesta betraktar honom som artist, men det är möjligt att han gömmer på en del egenskaper som nu kanske kommer till sin rätt. Minnesgoda läsare kommer säkert ihåg ESC 2013 i Malmö, där gjorde han korta inhopp från Green Room.

Det får sägas vara en bra blandning med två som tävlat och ytterligare två vi inte tidigare sett i Mellosammanhang. De kan säkerligen komplettera varandra.

Sarah Dawn Finer har dessutom erfarenhet som programledare, hon var en av dem som ledde festivalen både 2012 och 2016. Som tävlande artist debuterade hon 2007 med I Remember Love, den kom på 4:e plats. Två år senare blev det en 6:e plats med Moving On.

Eric Saade kom trea i Mello 2010 med Manboy. Han följde upp året därpå med att vinna och hamnade på 3:e plats i Eurovision med Popular. Saade återvände till Mello 2015 och kom femma med Sting.

Kodjo Akolor är en komiker som synts och hörts som programledare i tv och radio. Flera år i rad ledde han "Musikhjälpen" i SVT och SR.

Marika Carlsson, även hon komiker och ståuppare. Fanns med i sommarens schlagerturné "Diggiloo".

Programledarna med side kicks de senaste tio åren:

2019: Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor & Sarah Dawn Finer
2018: David Lindgren & Fab Freddie
2017: Hasse Andersson, Clara Henry & David Lindgren
2016: Gina Dirawi, Petra Mede, Henrik Schyffert, Sarah Dawn Finer, Peter Jöback, Ola Salo & William Spetz
2015: Sanna Nielsen & Robin Paulsson
2014: Anders Jansson & Nour El Refai
2013: Gina Dirawi & Danny Saucedo
2012: Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi & Helena Bergström
2011: Marie Serneholt & Rickard Olsson
2010: Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer & Dolph Lundgren
2009: Petra Mede

Kommentarer