Lindarw prisad av Melodifestivalklubben

Flerfaldige Mellodeltagaren Christer Lindarw har fått ta emot årets hederspris från den svenska Melodifestivalklubben. Förutom en vacker glasskulptur föräras vinnaren också en plats i klubbens "Hall of Fame", skriver Melodifestivalklubben.se

Det är klubbens medlemmar som nominerar kandidater. Att valet denna gången föll på artisten och designen Christer Lindarw motiveras bland annat på följande sätt:

"Han tilldelas utmärkelsen för sitt unika sceniska uttryck och för de många klädkreationer han har skapat åt andra artister som uppträtt i Mellon och ESC."

Som medlem i After Dark har Christer Lindarw varit frontfigur i tre Melodifestivaler. Första gången 2004 blev det stor succé. Tillsammans med Lasse Flinckman knep han tredjeplatsen med La Dolce Vita. Låten blev en betydande framgång vilket nog inte kan sägas gälla för de två andra bidragen han ställt upp med.

2007 gick (Åh) när ni tar saken i egna händer inte vidare från deltävlingen. Den hamnade på en sammanlagd 18:e plats av 32.

Nästan tio år senare var Lindarw tillbaka men fick finna sig i att komma sist i sin deltävling. Lite synd på en rätt så bra låt och ett snyggt förpackat scennummer. 24:e plats av 27 blev det för Kom ut som en stjärna 2016.

Det är bara andra gången Melodifestivalklubben delar ut ett hederspris. Första mottagaren var Svante Stockselius, tidigare både nöjeschef på SVT och Eurovision Song Contest-chef inom EBU.

Kommentarer