Tyska detaljer inom kort

Det verkar som att tv-bolaget NDR i stora drag har bestämt sig för vilka 8-10 bidrag som "Unser Lied für Tel Aviv" kommer att innehålla. Ett besked om vilka de uttagna är väntas i november.

Vi kunde redan för snart två månader sedan berätta om tillvägagångssättet för att få fram de tävlande i nästa års tyska final. Av från början 198 låtar ska 8-10 erbjudas en plats i "Unser Lied für Tel Aviv" som är tänkt att hållas i februari.

Läs också: Tysk final i februari

Flera Eurovision-sajter har på senare tid rapporterat om en mängd artister i urvalsprocessen som NDR tackat nej till, men ingen webbplats har kunnat återge en enda som fått ett ja.

Det betyder att det är locket på från tv-bolagets sida.

De har belagt de utvalda med yppandeförbud för att själva kunna presentera finalfältet. Och detta beräknas ske inom kort, nästa månad enligt bedömare.

Samtidigt som finalisterna presenteras kommer också besked om när i februari uttagningen ska hållas. Ett exakt datum alltså. Då får vi även veta vilken stad i Tyskland som fått äran att arrangera, senast var det i Berlin som tog över efter mångåriga värdstaden Köln.

Kommentarer