Holländskt internval väntas i november

Nederländerna har med framgång utsett sina ESC-bidrag internt de senaste åren. De allra flesta har förmått ta sig ur semifinalerna till finalen. Årets upplaga i Lissabon resulterade i 18:e plats.

Nu närmar sig ett beslut om vem som ska få åka till Tel Aviv. Ett besked förväntas tv-bolaget AVROTROS komma med nästa månad. Många är kallade men få utvalda som det heter.

Holländska medier pekar speciellt ut två kandidater som mest aktuella för uppdraget.

Libelle.nl skriver om två kvinnliga soloartister.

Den ena är Maan de Steenwinkel. En 21-årig sångerska med förflutet i talangjaktsprogrammet "The Voice Of Holland" och med flera utgivna singlar på senare tid.

Den andra är jämngamla Romy Monteiro. Också hon har medverkat i "The Voice Of Holland". Hon har även haft en ledande roll i en holländsk musikaluppsättning av filmen "The Bodyguard" med musik av Whitney Houston.

Avslöjas i radio
Presentationen av AVROTROS valda artist brukar ske separat, medan låten avslöjas i radio i ett senare skede. Låten väntas premiärspelas av kanalen NPO Radio 2 framåt vårkanten.

Nederländerna i ESC →

I november kan vi alltså räkna med lite holländska ESC-nyheter avseende 2019. Vem som än utses blir landets 60:e representant i Eurovision.

Kommentarer