Uppgifter: San Marino är med

Mikrostaten ger inte upp. En anonym och trovärdig källa uppger för ESCsverige att San Marino finns med på EBU:s deltagarlista. Redan i slutet av förra veckan ska EBU ha fått klartecken från tv-bolaget SMTV. Däremot överraskades EBU vid samma tid av bulgariska BNT:s plötsliga avhopp.

Listan över de länder som bekräftat medverkan i Tel Aviv 2019 ska vara identisk med den som gällde i Lissabon bortsett från just Bulgarien. Med beskedet rörande San Marino blir antalet deltagare nästa år 42.

Vad som fortfarande är oklart är hur San Marino ska utse sitt bidrag. Senast skedde ju en storsatsning genom den nationella uttagningen "1 In 360". Om det formatet återigen ska användas eller inte är höljt i dunkel. Tidigare år har SMTV utsett artist och låt internt.

Det har inte gått att få någon kommentar från officiellt håll på uppgifterna. Vilket väl i sig inte hindrar oss från att redan nu konstatera att vi med största sannolikhet får se ett 10:e bidrag i Eurovision från den lilla enklaven som i alla väderstreck helt omges av Italien.

Läs också: Ovisst om San Marino →

42 tävlande har ESC haft många gånger. Så var fallet i Kiev 2017, Stockholm 2016, Baku 2012, Moskva 2009 och Helsingfors 2007.

Med 42 bidrag på plats i Tel Aviv ska 36 kvala i semifinalerna den 14 respektive 16 maj. Det blir lika många i bägge, 18 i semi 1 och 18 i semi 2.

EBU förväntas offentliggöra den definitiva deltagarlistan senare i höst.

Kommentarer