Schlager-show på turné i hela Danmark

I väntan på att DR ska komma med information om Dansk Melodi Grand Prix 2019 kan vi tipsa om annat som är på gång på samma tema i vårt södra grannland. Gamla klassiska MGP-låtar blir det nämligen gott om i vinter och vår i showen "Grand Prix Galla Show - Disco Tango".

En föreställning på turné i olika danska städer som innehåller de bästa inhemska och utländska hitsen från Eurovisionvärlden. Danska stjärnor som Emmelie de Forest, Annette Heick, Lonnie Devantier, Aud Wilken, Søren Poppe och Bryan Rice med stor orkester och dansare står för underhållningen.

Emmelie de Forest vann ju i Malmö 2013, Søren Poppe blev 2:a i Köpenhamn 2001, Aud Wilken kom 5:a i Dublin 1995 medan Lonnie Devantier sjöng till sig en 8:e plats i ESC i Zagreb 1990.

Förteckningen över alla de städer turnén kommer till verkar inte var helt klar än. Men enligt uppgifter till ESCsverige är i nuläget följande föreställningar spikade:

FrederiksborgCentret i Hillerød den 28 februari, Odeon i Odense 15 mars, Aalborg Kongres & Kulturcenter i Ålborg 23 mars, Musikhuset i Esbjerg 30 mars och Arena Næstved i Næstved den 13 april.

Till showerna i nämnda städer går det redan nu att boka biljetter online hos återförsäljaren:

Ticketmaster.dk

Namnet på showen Disco Tango är hämtat från titeln på Danmarks tävlingsbidrag i Eurovision 1979.

Kommentarer