Politisk strid om Andra Chansen

Melodifestivalen har väckt debatt bland politikerna i kommunhuset i Nyköping. Värdskapet för Andra Chansen kostar skattebetalarna två miljoner kronor. Pengar som Moderaterna vill använda till annat.

Till SVT:s lokalnyheter i Sörmland säger det moderata opposiotionsrådet Anna af Sillén:

"Vi har de senaste åren haft underskott inom både skolan och omsorgen. Då är det extra viktigt att man prioriterar pengarna rätt, och inte satsar på den här typen av evenemang."

Men den kritiska inställningen till att låta kommunen arrangera Andra Chansen har inte vunnit något större gehör.

När beslutet att satsa pengarna skulle fattas gick det igenom, vilket gjorde det styrande kommunalrådet socialdemokraten Urban Granström glad:

"Mello hjälper till att sätta Nyköping på kartan och är positivt för näringslivet. Det är ett bra arrangemang som kommer till staden och förgyller vår tillvaro."

Det är lördagen den 2 mars Rosvallahallen i Nyköping står värd för nästa års Andra Chans. Den sörmländska staden har haft Mello hos sig två gånger tidigare, 2007 och 2012. Vid bägge tillfällen rörde det sig om Andra Chansen.

2019 blir alltså tredje gången gillt ett uppsamlingsheat hålls i Nyköping. Snart Mello-duellernas stad framför alla andra.

Kommentarer