Hon tar Frankrike tillbaka efter 14 år

Hon var väl inte ens född när Frankrike senast deltog i Junior Eurovision Song Contest. Nu står Angélina Nava för landets comeback. Hon och låten Jamais sans toi har utsetts internt av tv-bolaget France 2.

Frankrike har bara varit med i Junior ESC en enda gång förut i tävlingens 15-åriga historia, det var 2004. Efter rekordlång tid är de nu alltså tillbaka. Det visar att det aldrig är försent att återvända, inte heller för Sverige som senast deltog för fyra år sedan. I jämförelse med det franska uppehållet känns det svenska som en kortvarig paus.

Angélina Nava vann förra årets talangtävling "The Voice Kids" i fransk tv. Hon sägs vara utrustad med en gudabenådad röst. Hennes Jamais sans toi släpps nästa vecka.

Fler bidrag klara
Ytterligare två länders bidrag har blivit kompletta de senaste dagarna. 13-åriga Manw vann den walesiska uttagningen med låten Berta. Den kommer till stor del att framföras på kymriska, Wales nationalspråk, i JESC i november.

Även Portugals låt är klar. Den bär den långa titeln Gosto de tudo (Já Não Gosto de Nada) och är reseverad för Rita Laranjeira. En 13 år ung sångerska från staden Sintra.

Läs också: Junior-omröstning startar i november

Och i tisdags damp det italienska bidraget ner utan större förvarning. En smäktande kärleksduett mellan Melissa & Marco där de gemensamt stämmer upp och frågar sig: What Is Love?

Kommentarer