Höstens höjdpunkt: Sista veckan i november?

Är det någon av dagarna 26-29 november vi ska rikta in oss på? Antagligen är det så. Håller sig SVT till tidigare års planering är det då hela startfältet i Melodifestivalen 2019 kommer att presenteras.

Sista veckan i november kallar av allt att döma SVT till presskonferens i tv-huset i Stockholm för att låta täckelset falla. Frågan är vilken dag det blir samtliga 28 tävlande bidrag presenteras. Måndag 26:e, tisdag 27:e, onsdag 28:e och torsdag 29:e är alla lika sannolika.

Förra året var det en tisdag, den 28:e för att vara exakt. Presentationen av artisterna gick att följa direkt på SVTPlay.se med start vid 9:30-tiden på förmiddan.

Åren dessförinnan avslöjades bidragen den 30 november, det gällde startfältet inför Mello såväl 2017 som 2016.

Läs också: Komplett startfält

Presentationen av vilka som är med eller inte är en av höjdpunkterna varje höst. Mycket faller då på plats även om det dröjer ytterligare två månader innan låtarna släpps. I samband med att SVT offentliggör den kompletta listan berättas också i vilken av deltävlingarna bidragen ska igenom.

Så om inget oväntat inträffar lägger tv:s Melodifestivalredaktion korten på bordet någon av dagarna sista veckan i november. Och det är ju faktiskt inte så långt kvar dit, bara en dryg månad ungefär. Fram till dess är en tid av spekulationer, och de har som bekant redan dragit igång.

Läs också: För detta FO&O-sångare klar för Mellon

Kommentarer