Malta: Tre månader lång resa

När "X Factor Malta" börjar idag inleds en process som kommer att ta tre månader innan vi får klart med artisten till ESC 2019. Då talar vi om någon gång i januari som tidigast.

Musik- och talangjaktsprogrammet har ett fast format och de tre månaderna är svårt att rucka på. "X Factor" har blivit en långkörare i många länder men sändes bara en enda säsong i Sverige. Det var på TV4 hösten 2012. "Idol" verkar ha högre popularitet bland svenskarna.

Sedan tidigare är det känt att den som vinner "X Factor" på Malta också får representera landet i nästa års Eurovision. Vem det blir kan vi alltså komma att få veta i januari när man slutligen nått fram till finalomgången. Det är om tre månader räknat från dagens säsongsstart. Ett specifikt datum lär meddelas senare i höst.

Malta i ESC

Blev i ESC i Lissabon utan finalplats för andra året i rad. Kom på en sammanlagd 29:e plats. Hela serien av "The X Factor Malta" går att följa på tv-bolaget TVM:s hemsida både direkt och i efterhand. Livesändningens starttid är klockan 20:50.

Adressen är: tvm.com.mt/live

Kommentarer