Tyskt "Inför ESC" kommer tillbaka nästa år

Det blir fyra tyska införprogram även 2019. Årets "Song Check" vanns av Israel med Sverige på 4:e plats. Får se om de lyckas pricka in rätt ESC-vinnare igen.

TV-bolaget NDR har redan bokat sändningstid för nästa års "Song Check". De kommer att visas 12, 14, 16 och 18 april online på Eurovision.de

Som sig bör går man i programmet igenom samtliga bidrag. De betygsätts av både publik och jury. Precis som inför Lissabon leds också kommande säsong av Stefan Spiegel och Anna Stiegler.

Årets "Song Check" hade förutom Israel och Sverige även Cypern, Tjeckien och Italien i topp. Vilket skulle visa sig stämma med det verkliga resultatet. Fel ute var de dock om Frankrikes chanser. Helt ute och cyklade var de gällande Makedonien.

Läs också: Sverige fyra på tyskarnas topplista inför ESC

I brist på SVT:s "Inför ESC" har vi senare år fått spana in andra länders införprogram. Sådana existerar fortfarande inte bara i Tyskland utan också i Norge och Finland. Frågan är väl alldeles för tidigt väckt, men man kan ju alltid hoppas att SVT låter "Inför ESC" återuppstå till våren.

Kommentarer