På gång i oktober

Det här är månaden då spekulationerna om vilka artister vi kommer att få se i Melodifestivalen sätter igång. Så brukar vara fallet sisådär fyra veckor efter att SVT avslutat inskicket av bidrag.

Så fort ett namn dyker upp läser du mer om det på ESCsverige!

Vill det sig riktigt väl kan vi också ha fått klarhet i vem eller vilka som ska programleda nästa års Mello. På det området börjar det ofta röra sig i slutet av oktober.

Vad som med bestämdhet står klart redan nu är när biljetterna släpps.

Från onsdagen den 31 oktober går det att köpa biljetter till Meloifestivalens samtliga genrep och tv-sändningar i Göteborg, Malmö, Leksand, Lidköping, Nyköping och Stockholm.

Häng på låset 31/10 från klockan 09.00: Ticketmaster.se

ESC 2019
Senast i mitten av månaden måste de tv-bolag som preliminärt anmält sig till Eurovision i Tel Aviv bekräfta sin medverkan. Den som inte gör det och sedan väljer att dra sig ur i ett senare skede kan räkna med att få betala en särskild straffavgift till EBU.

Definitiv deadline är satt till den 10:e. I nuläget har uppemot 40 länders tv-stationer gett besked om att de tänker delta nästa år.

Malta
Nu på söndag den 7:e startar "X Factor" på Malta. Det är det första avsnittet i en lång rad tv-program som ska vaska fram landets representant till ESC 2019. Malta tog sig inte till final varken i år eller förra året.

Island
Ännu sämre har det på senare tid gått för Island. Som vi tidigare har berättat kör de vidare med sin nationella uttagning "Söngvakeppnin" i februari och mars. Den som vill pröva sina vingar där kan skicka in sina låtar fram till 22 oktober.

Apropå det håller ESCsveriges specialsida Norden på att uppdateras den här månaden för att vara redo för den nya säsongen.

JESC 2018
I oktober blir ännu fler länder klara med sina bidrag. Det gäller Frankrike, Italien och Wales. Sistnämnda är en nykomling i sammanhanget och har sin uttagning den 9:e.

Ja, detta var lite spridda skurar från händelser att se fram emot denna månad. Självklart tillkommer alltid sådant som inte gått att förutse.

Så var det Halloween också, just det. Högtiden för godis, bus och läskiga masker har inget speciellt datum. Från mitten till slutet av oktober brukar i alla fall i Sverige vara en period av firande!

Kommentarer