"Leksand har inget betalat för att få Mello"

Dalakommunen ser fram emot att få stå värd för sin fjärde Melodifestval. Och enligt kommunledningen har man inte betalat några särskilda pengar för att få tävlingen att gästa stan.

"Leksands kommun betalar inte för att få evenemanget till Leksand, däremot köper kommunen 1 500 biljetter för 300 000 kronor så att de av kommunens anställda som vill se genrepet ska få möjlighet att göra det."

Det säger kommundirektören Göran Wigert till kommunens webbplats leksand.se →

Ett hedervärt initiativ. Men att värdskapet därigenom inte medför några kostnader även om kommunen inte betalat direkt för Mello stämmer knappast. 300 000 kronor går ju ändå till personalvård eller hur man nu ska se på det.

"Melodifestivalen är en bra personalaktivitet där vi kan bli stärkta av att få göra något kul tillsammans", tillägger Göran Wigert.

Deltävlingen lär inte gå obemärkt förbi i nästa års minsta värdstad. När Mello senast var i Leksand för sex år sedan anlände 550 personer för själva arrangemangets skull. Det var allt från scenbyggare och sminköser till dansare, artister, produktionspersonal och journalister.

"Mello betyder mycket för Leksand som evenemangsstad",  konstaterar Göran Wigert.

Det är deltävling 3 den 16 februari de kommer att ta hand om. Tegera Arena, där hockeylaget Leksands IF spelar sina hemmamatcher, är platsen för den musikaliska uppgörelsen.

Melodifestivalen har tre gånger tidigare befunnit sig i Leksand. 2006, 2009 och 2012 var åren och vid de första tillfällena hette arenan Ejendals Arena.

Namnbytet till nuvarande Tegera skedde 2010.

Kommentarer