Arja uppges vara tillbaka i Mellon efter 14 år

En storslagen comeback är på gång i Melodifestivalen 2019. Det är Arja Saijonmaa som uppges ha en plats säkrad med en traditionell schlager.

Uppgiften kommer från sajten shimoda.se. Senast Arja deltog var för 14 år sedan och det gick inget vidare alls. Vad du än trodde så trodde du fel åkte ut direkt i sin deltävling. Bidraget hamnade 2005 på en sammanlagd 27:e plats av 32.

Mest ihågkommen är hon förstås för klassikern Högt över havet från 1987. Andra plats och bara en enda poäng från vinnaren Lotta Engberg. Några finländska uttagningar har det också blivit genom åren men aldrig någon seger där heller.

Andra som ska vara klara för nästa års Mello är tjejerna i gruppen Excellence. Här måste vi gå ännu längre tillbaka i tiden för att hitta en koppling till festivalen. Det har gått 17 år sedan de tävlade med Last To Know. Låten gick vidare till "Vinnarnas Val" som Andra Chansen då kallades och placerade sig 2002 som nummer 15 av 32.

"Det är 99 procent klart att de deltar. Det enda som återstår är att spika avtalet",  uppger shimoda.se.

Samma sajt berättar också om ytterligare två som visserligen inte är direkt klara men aktuella för Mello 2019. Det handlar om två så kallade Youtubers, den ene är Ben Mitkus och den andre Vlad Reiser.

Efter att ha tagit del av detta lägger ESCsverige till Arja och Excellence på spekulationslistan. Den är nu uppe i 7 namn och finns på vår specialsida Mello

Kommentarer