Hälften av Mellodeltagarna redan avslöjade?

14 av de 28 tävlande vet vi redan namnen på. Åtminstone om vi ska gå efter vad framförallt Aftonbladet och någon mer rapporterat. Titta på de som är listade som "klara" för nästa års Mello.

  1)  The Lovers Of Valdaro
  2)  Oscar Enestad
  3)  Arvingarna
  4)  Wiktoria Johansson
  5)  Nano Omar
  6)  Arja Saijonmaa
  7)  Excellence
  8)  Jan Malmsjö
  9)  Anton Hagman
10)  Ann-Louise Hanson
11)  Bishara Morad
12)  Vlad Reiser
13)  Jon Henrik Fjällgren
14)  Lina Hedlund
15)  ?

Det är inte någon jättespännande läsning direkt. 11 av de 14 har i någon form varit med i tävlingen tidigare. Vad vi efterlyser är fler överraskande och otippade namn, gärna fler okända också. Det är välkommet med oprövade kort som Vlad Reiser, Bishara Morad och The Lovers Of Valdaro. Men det räcker inte, fler ur den kategorin behövs.

Nu får man hoppas på att SVT sparar de bästa till sist. Några artister bör de kunna hålla för sig själva när det är dags för presskonferensen där alla 28 presenteras. Men det är klart, det bygger ju på att musiker man inte väntat sig vill vara med i festivalen också.

Läs mer: Han tackade nej till Mello 2019

Vi tror att Christer Björkman & Co kallar till pressinformation i tv-huset i Stockholm om två veckor ungefär. Då kommer alla detaljer - artisterna såväl som deras låtar. Kanske Sahlene är en av dem?

ESCsverige har nämligen nåtts av ett i allra högsta grad obekräftat rykte som säger att att hon också är en av alla dessa comebackare i kommande Melodifestival. Är Sahlene då klar, högaktuell, bara aktuell eller till och med inaktuell? Det vet vi inte, men nu är det nämnt i varje fall. Melodifestival och Eurovision har hon redan prövat på.

Anna "Sahlene" Sahlin:

Mello 2009: "Killing Me Tenderly" ihop med Maria Haukaas Storeng 25:e plats

Mello 2006: "This Woman" 18:e plats

Mello 2003: "We're Unbreakable" 19:e plats

ESC   2002: "Runaway" för Estland 3:e plats

Kommentarer