Två länder vill ha henne som sin i ESC

Hon ligger bra till för att få åka till Tel Aviv. Sångerskan Tamta står högst upp på önskelistan hos två olika tv-bolag. Dels cypriotiska CyBC och dels grekiska ERT.

Två länder slåss alltså om hennes uppmärksamhet. CyBC har fört samtal med Tamta i flera veckor om att bli deras representant i Eurovision 2019. ERT tog kontakt med henne för bara några dagar sedan. Det rapporterar alphanews.live

Efter den succéartade 2:a platsen i Lissabon med låten Fuego planerar Cypern ännu en gång låta svensk-grekiske kompositören Alex Papaconstantinou producera deras bidrag i ESC. Alex har tidigare skrivit låtar åt Tamta. Den i dag 37-åriga sångerskan försökte sig på att tävla för Grekland i Eurovision 2007. Hon ställde upp i det årets nationella uttagning med låten With Love där den kom trea.

Det blir spännande att se vem som vinner dragkampen om Tamta. En sak verkar ju redan nu klar, nämligen att både Cypern och Grekland tänker gå för ett internt val nästa år.

I senaste ESC fick Cypern till sitt bästa resultat hittills. För grekerna däremot blev det den näst sämsta placeringen någonsin, 34:e plats av 43 efter att ha missat att gå till final för andra gången i historien.

Kommentarer