Ryska planer avslöjas i januari

TV-stationen VGTRK, före detta RTR, ska först låta sitt stora nyårsprogram passera innan de tänker förbereda sig för Eurovision 2019. ESC-projektet beräknas därför komma igång i januari, rapporterar sajten ESCkaz.com

Ansvaret för Rysslands bidrag i Eurovision brukar skifta mellan två av landets ledande tv-bolag. Nästa år har turen kommit till VGTRK som tidigare hette RTR. De stod bakom internvalet av Sergej Lazarev 2016. Det skulle ju visa sig vara ett väldigt lyckat val, i Globen var han tittarnas favorit men fick till slut nöja sig med 3:e plats.

Även om ännu ingenting har bestämts talar mycket för att även kommande ryska ESC-bidrag blir en intern affär. I bästa fall får vi i januari veta vad VGTRK, eller ВГТРК på ryska, har tänkt sig.

Lissabon var ingen höjdare för Ryssland. De missade finalen för första gången på över 20 år och kom på en sammanlagd 36:e plats av 43. Det är deras sämsta placering någonsin. Nästa år kan ryssarna fira 25-årsjubileum i tävlingen. Premiären skedde 1994 i Dublin och det tog 14 år innan första och hittills enda segern.

Kommentarer