Är detta nästa års ESC-programledare?

Nyhetspresentatören Dionne Stax och sångaren Jan Smit är några av de allra hetaste kandidaterna att leda Eurovision i Rotterdam. Månadsskiftet november/december beräknas besked om vem eller vilka som får uppdraget, skriver Songfestivalweblog.nl  

Spekulationerna om programledarskapet pågår nu som mest i nederländska medier. Herman van der Zandt, nyhetsuppläsare på tv-bolaget NOS, och kollegan Winfried Baijens är andra namn som nämns som de mest troliga.

Det finns även en hel del så kallade "outsiders", däribland Annechien Steenhuizen, Amber Brantsen och Tim Douwsma. Även de kända tv-profiler i Nederländerna.

Fyra programledare är vad som gällt på senare tid i ESC, årets i Tel Aviv och i Lissabon 2018. Ukraina 2017 nöjde sig dock med tre.

Ska vi gå efter de uppgifter som nu når oss dröjer det till slutet av november eller början av december innan det officiellt meddelas vilka som ska ta oss igenom semifinalerna och finalen i maj 2020.

Israelisk press kunde namnge de mest kända programledarna för årets Eurovision redan i december förra året. Inte förrän i slutet av januari bekräftade tv-stationen IPBC namnen på alla fyra.

Kommentarer